Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harmadik rész

2016.01.01

Mint ragyogó csillagok

Igen, vannak furcsa napok. Napok, amikor attól tartok, nem tudom, mi van apám szemében, mert kékebbek, mint valaha, és ragyognak, mint felhőtlen égbolton a legfényesebb csillagok. Ilyenkor ajkain könnyed mosoly játszik, ami nem kegyetlen, vagy arrogáns, hanem boldog és pajkos, mintha egy gyermeké lenne, aki a tavasz közeledtével épphogy ki nem bújuk a bőréből örömében.
Nem tudom, miét, de úgy érzem, valamikor tényleg ilyen volt, és ez megmosolyogtat. De igyekszem eltussolni, mert tudom, ha észreveszi, azonnal lecsap rám.
„Ion-nín, valami baj van?”, kérdezi, közben halványan mosolyog. „Olyan feszült vagy, mintha egy ork-horda várna rád.”
„Semmiség, ada”, válaszolok, és lehajtom a fejemet, hogy elolvassam a nemrég érkezett jelentéseket. Ő is ugyanezt teszi, a fürge ujjak lúdtoll-pennával írnak választ a kereskedők kérdéseire, aggályaira. A szobát beragyogja az ablakon beszökő fény, de mi ketten szakadatlanul dolgozunk tovább, vállam viszont megfeszül. A szemem sarkából látom, hogy apám mosolya egyre szélesebb lesz.
Várakozás érződik a levegőben, de nem tudom, mi fog történni.
Hirtelen valami a fejemen landol, és egy gubancos valami az arcomba csapódik. Villámgyorsan felállok, ám mielőtt leszedhetném magamról a támadót, az leugrik, és elmenekül, míg én megbotlok, és ügyetlenül a földre esek.
Apám mélyen zengő, vidám nevetése akár a levelek susogása, vagy az Erdei-folyó zúgása. Miután kisöpörtem arcomból a hajzuhatagot, egy élénk színű, rőt rókát láttam apám karjaiban, aki szeretetteljesen ringatta. Sosem láttam még ennyi csillagot a szemében, amik ilyen szépek, és ennyire kitöltik a szívemet szeretettel. Nevetés tör ki a mellkasomból, és csatlakozik apám kacagásához, s szemei akár a ragyogó csillagok.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

?

(Viki, 2016.01.01 15:53)

Hogy? Hogy ugrik egy róka olyan nagyot? Asszem ott nem Newton írta le a gravitáció törvényit...

Re: ?

(Detti, 2016.01.01 16:36)

Bakacsinerdei varázsróka, vagy pedig Thranduil keze van a dologban :/

Re: Re: ?

(Róka! , 2016.01.01 16:39)

Emberek! Róka róka róka?????
RÓÓKAAAA! YEAH! Viki a rókák hihetetlen dolgokra képesek! :D