Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kilencedik rész

2016.01.14

És most az egyszer, nem érdekelt

Keze egy pillanat alatt felemelkedett, de én nem mozdultam, olyan gyors volt, hogy elvesztem a pillanatban. Keze lesújtott az arcomra, fejem pedig hátrabicsaklott; nem olyan erősen, hogy a földre essek, de közel sem olyan gyengéden, hogy ne fájjon. Apám tudta, hogy erős, erősebb, mint amilyennek mutatja magát, és tudtam, ha úgy akarta volna, egyetlen ütéstől eszméletlenül esek össze. Más szóval, kimérte a pofont.
Egy fél másodpercig nem éreztem semmit, de ezután mintha lángcsóva égette volna végig arcomat, s úgy bizsergett, mintha apró tűk szúrták volna át a bőröm. Az arcomon érzett nedvesség miatt azt hittem, némán elsírtam magam, de ez sűrűbb volt, s rájöttem, nem könnyek folynak végig az arcomon, hanem vér, az én vérem. Homályosan láttam, így hunyorognom kellett, ám a király kezére pillantva piros színű folyadékot láttam, s ebből tudtam, hogy miközben megütött, a gyűrűk felszakították a bőröm.
Vettem egy mély lélegzetet, s remegve bár, de felemeltem a fejem, s a szemébe néztem. Nem láttam a színét, de még a részleteket sem, mivel az enyém tele volt könnyel, és nagy volt az esély rá, hogy kicsordulva összekeveredik véremmel, kimarva a sebet. Próbáltam olyan dacosan nézni, ahogy csak lehetett, de képtelen voltam rá.
Kissé felemelte a kezét, mintha meg akart volna érinteni engem, de mielőtt hozzám érhetett volna, sietve hátraléptem. Keze visszaesett az oldalához, és hallottam, hogy hozzám hasonlóan vesz egy mély, reszkető lélegzetet.
A következő pillanatban kimenekültem a szobából.
Apám szeme mindig elárulta nekem, amit a szavai és tettei nem. Aznap képtelen voltam látni őket. Nem tudtam, mit érzett, és nem tudtam, miként végződhetett volna mindez.
De most az egyszer, nem érdekelt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nyugalom

(Viki, 2016.01.14 21:20)

Mindenki vegyen egy mély levegőt,és nyugodjon le. Nem ismerjük a háttértörténetet, de kétlem,hogy a király szórakozásból pofozta volna fel a fiát.Kérek mindenkit,hogy őrizze meg a hidegvérét és ne indítson merényletet Thranduil ellen,mert belém fog futni,és sokkal rosszabbul jár mint Legolas,ha egyáltalán túléli a találkozást,aminek elég kicsi az esélye.

Re: Nyugalom

(Detti, 2016.01.14 21:24)

Nyilvánvalóan alapos oka volt rá, és egyszeri alkalom volt, a háttértörténetét mindenki találja ki maga.
Vikivel pedig vigyázni!

NA AKKOR MOST

(Arassea, 2016.01.14 19:22)

...megölöm Thranduilt.

Re: NA AKKOR MOST

(Detti, 2016.01.14 21:14)

Nagyon finoman fogalmaztad meg, mit tennél vele :p